Koti Tietoa minusta Yhteystiedot Setuppini Galleria Palvelut EN

Minusta

Olen ollut kiinnostunut teknologiasta lähes syntymästäni asti ja olen aina pitänyt siitä.

Uudemman kiinnostukseni kohteena on kaiken mahdollisen itsehostaminen

Minulla on kokemusta Nginxin, Apachen, Certbotin, Dockerin, MySQL:n, Dovecotin, Postfixin ja Spamassassinin käytöstä. Todennäköisesti vielä joitain muitakin, mutta en muista niitä kaikkia.

Käyttöjärjestelmien osalta minulla on kokemusta Ubuntusta, Debianista, Arch Linuxista, Fedorasta, Windowsista ja macOS:sta.

Tämän sanottuani en ole ammattimainen Linux-ylläpitäjä, mutta olen Linux-harrastaja. Minulla on paljon kokemusta Linuxista ja yritän aina oppia lisää.

Yksi muista mielenkiinnon kohteistani ovat sähköskootterit ja niiden kanssa pelleily. Olen ollut ScooterHacking-yhteisössä jo noin vuoden ajan, olen siellä myös moderaattorina.

Miten päädyin self-hostaamaan

Kaikki alkoi, kun ostin ensimmäisen VPS:n Minecraft-palvelinta varten (joka on edelleen käytössä, katso minun ja parhaan ystäväni rakentama kartta; mc.mha.fi) ja kun katselin käyttöjärjestelmiä asennettavaksi, huomasin Cloudronin.

Aluksi jätin sen huomiotta ja siirryin suoraan Ubuntun asentamiseen, mutta sitten uteliaisuuteni vei voiton ja katsoin, mitä se oli.

Olin heti koukussa (Se oli jotain self-hosted email ei mitenkään!) ja alkoi asentaa sitä minun VPS:ään. Minulla ei ollut lainkaan aiempaa kokemusta hostingista.

Samana iltana, kun olin asentamassa sitä, ostin myös ensimmäisen verkkotunnukseni, cumpal.xyz, ja aloitin Cloudronin asennuksen jälkeisen prosessin.

Se VPS johon asensin sen oli hyvin hidas ja tulin kärsimättömäki, joten etin mun vanhan Dell OptiPlexin ja asensin sen siiden.

Se oli minusta tosi hauskaa, ja se oli hieno oppimiskokemus. Pystyin asentamaan monia sovelluksia ja palveluita, joista en tiennyt mitään aiemmin.

Siten alkoi, (tähän mennessä) vuoden pitkä addiktio palvelimeihin ja self-hostaamieen.